Enter your keyword

Biljni horoskop za 2017 godinu

Biljni horoskop za 2017 godinu

Lekovito bilje i horoskop?  Kao što postoje planete, minerali i elementi koji određuju svaki znak horoskopa, tako postoji bilje koje je u vezi sa vašim znakom. Vekovima se verovalo da planeta koja vlada čovekovim zdravljem i sudbinom ima svoje bilje, koje gaji sa istim karakterom i snagom koje poseduje i božanstvo čije ime nosi. Ljudima su još na rođenju kroz razne obrede nalazili biljke zaštitnice kojima su se kroz život lečili, ali i koristili u zaštiti od bolesti i zlih duhova.

horoskop sudbina zdravlje nova godina 2017

Horoskopski znak

(kliknite na svoj znak)

Lekovito bilje za 2017

Planeta

Legenda

Ovan

čičak

Mars

Biljke pod zaštitom planete Mars pojačavaju energiju i ostvaruju ideje i planove. Stimulišu strast i motivaciju. Daju snagu volje. Često su crvene ili purpurne, sa bodljama ili trnjem.

Bik

lavanda

Venera

Biljke pod zaštitom Venere često imaju smirujuće i pročišćujuće dejstvo. Neretko su među ovim biljkama diuretici i diaforetici, koji izbacuju vodu i toksine, a vraćaju harmoniju. Često su aromatičnog mirisa.

Blizanci

zova

Merkur

Merkur nam daruje biljke koje donose jasnoću, visprenost uma i red u organizmu. Ove biljke su biljke oporavka od bolesti. Pojačavaju osećaj kontrole i reda u mislima i komunikaciji.

Rak

beli slez

Mesec

Biljke Meseca su biljke snova. Često imaju podsvesno dejstvo. Pojačavaju intuiciju i podsvesnu orjentaciju. Pomažu kod skrivenih nemira i fobija. Često su korenovi ili krtole. Bele ili prozračne boje.

Lav

neven

Sunce

Biljke pod uticajem Sunca pojačavaju samopouzdanje i snagu volje. Sunce daje vitalnost, zdravlje, kreativnost i izobilje. Mogu se koristiti za jačanje imuniteta ili protiv bolova. Često su žute ili narandžaste boje

Devica

komorač

Merkur

Merkur nam daruje biljke koje donose jasnoću, visprenost uma i reda u organizmu. Ove biljke su biljke oporavka od bolesti. Pojačavaju osećaj kontrole i reda u mislima i komunikaciji. Često imaju prozračne listove.

Vaga

nana

Venera

Biljke pod zaštitom Venere imaju smirujuće i pročišćujuće dejstvo. Neretko su među ovim biljkama diuretici i diaforetici, koji izbacuju vodu i toksine, a vraćaju harmoniju. Često su aromatičnog mirisa.

Škorpion

bosiljak

Mars

Biljke pod zaštitom planete Mars pojačavaju energiju i ostvaruju ideje i planove. Stimulišu strast i motivaciju. Daju snagu volje. Često su crvene, purpurne boje i sa snažnim mirisom.

Strelac

žalfija

Jupiter

Biljke Jupitera su biljke svesnosti i budnosti. Bude rast, oporavak, šire spiritualnost i mogućnosti. Često su tamne i rastu čak i na suvim i nepristupačnim mestima.

Jarac

majkina dučica

Saturn

Biljke koje gaji Saturn su često adstringentne, pune tanina, a mogu imati i anestetičko dejstvo. Pomažu kod povreda kože, kostiju i zglobova. Veruje se da mogu da lome loše navike. Rastu u senci, neke otvaraju cvetove u sumrak i često su same i izolovane.

Vodolija

kamilica

Uran

Biljke koje rastu pod uticajem Urana su zaštitničke biljke. Najčešće antiseptici i antiinflamatorne biljke. Ove biljke su široko rasprostranjene, raskošnih cvetova i cvasti, često širokih listova.

Ribe

matičnjak

Neptun

Neptun svoje biljke dosta zaliva i  njima uvodi u odmor i smirenje. Neptunove biljke imaju od opuštajućeg do uspavljujućeg dejstva. Često rastu pored vode.