Enter your keyword

Napravite slezove kolačiće kod svoje kuće

Napravite slezove kolačiće kod svoje kuće

coco-slez

Napravite slezove kolačiće kod kuće bolje i zdravije nego u prodavnici jer ćete koristiti prirodne sastojke.

Sastojci:



  • 4 kašike korena belog sleza  (koristite sveže korenčiće bele boje)
  • 28 kašika smeđeg šećera ( možete koristiti kokosov šećer)
  • 20 kašika gume arbike (može se naći u prodavnicama zdrave hrane)
  • 2 čaše vode
  • 1 -2 belanca penasto umućena

  • Prokuvajte koren belog sleza u pola litre vode, dodajući isparelu vodu, 20-30 minuta. Vodite računa da voda struji, da ne ključa.  Procedite korenje.
  • Zagrejte gumu arabiku i ekstrakt belog sleza i grejte ih u duploj šerpi ( jedna sa sastojcima, a druga sa vodom) dok se ne sjedine.
  • Umešajte šećer brzim pokretima, tek kada se rastvori, sklonite sa vatre, dodajte belanca i neprestano mešajte.
  • Pleh ili neki drugi kalup obložite papirom za pečenje i pospite šećerom u prahu. Izlijte smesu u kalup, pospite je odozgo šećerom u prahu i prekrijte još jednim listom papira za pečenje. Rukama preko papira ujednačite debljinu gumaste smese.
  • Kada se ohladi secite na kockice.
  • Skuvajte toplu čokoladu i ubacite kockice u šolju.

One Comment

  1. […] Ukoliko želite da napravite slezove kolačiće kod kuće potražite recept ovde. […]