Napravite slezove kolačiće kod svoje kuće

Napravite slezove kolačiće kod kuće bolje i zdravije nego u prodavnici jer ćete koristiti prirodne sastojke. Sastojci: 4 kašike korena belog sleza  (koristite sveže korenčiće bele boje) 28 kašika smeđeg šećera ( možete koristiti kokosov šećer) 20 kašika gume arbike (može se naći u prodavnicama zdrave hrane) 2 čaše vode 1 -2 belanca penasto umućena Prokuvajte koren belog

Napravite čaj od nane

Odmeriti jednu čajšiku lista nane, zatvoriti poklopac i pokvasiti je ispod mlaza hladne vode (ovo je važno da bi ćelijske opne popucale i više se aktivnih komponenti oslobodilo, takođe se na ovaj način sprečava isplivavanje najsitnih čestica i njihovo plutanjenje po površini.) Čajšiku spustiti u 200ml prokuvane i tople vode. Nakon 5-10 minuta piti po

Napravite macerat od belog sleza

Koren belog sleza je bogat sluzima koje blagotvorno deluju na više organa, ali se najčešće koriste za lečenje kašlja i odboljenja gornjih disajnih puteva. Macerat se pravi tako što se koren potopi u hadnu vodu ( prokuvanu i ohlađenu ili flaširanu). Nakon dva sata procediti i popiti. Ovo ponoviti 3-4 puta dnevno dok se kašalj

.. su stari Grci koristili matičnjak

U ceremonijama u Efesu obred je organizovan prema uzoru na pčelu: Velika boginja je bila kao Kraljica Matica, majka svih ljudi. Njen izgled i opis je bio sličan pčeli. Njene sledbenice su se zvale Melissai. Služile su Velikoj Majci ( Rhea or Cybele) ili Boginji Zemlje i Prirode – Artemidi. Pčela je smatrana prenosiocem ljudske

..postoji sladoled od lavande

Sastojci 2 šolje punomasnog mleka ¼ šolje suvih cvetića lavande 1/3 šolje meda 5 žumanaca ¼ šolje šećera 1 šolja neutralne pavlake ___________________________________ Uputstvo za pravljenje U šerpi sjediniti mleko, cvetiće lavande i med. Prokuvati, poklopiti i skinuti sa vatre. Ostaviti da se oslobodi aroma 5 minuta, pa procediti. Mleko vratiti na ringlu i ostaviti

Napravite čaj od žalfije

Odmeriti jednu čajšiku® lista žalfije, zatvoriti poklopac i pokvasiti je ispod mlaza hladne vode (ovo je važno da bi ćelijske opne popucale i više se aktivnih komponenti oslobodilo, takođe se na ovaj način sprečava isplivavanje najsitnih čestica i njihovo plutanje po površini.) Čajšiku spustiti u 200ml prokuvane vode. Nakon 5-10 minuta grgoljiti po 30 sekundi